lördag 19 maj 2012

Zeal artikel

Jag tycker Zeal är duktiga och kan varmt rekommendera deras "billiga" månadsbrev men inte veckobrevet. Deras gratisartiklar syns alltid automatiskt i bloggrullen här till vänster när dom publiceras.

Lånar bilden från artikeln som är illustrativ och sätter ens egen portföljutveckling senaste året i perspektiv. Bolagen jag bevakar brukar ofta höra hemma mittimellan HUI och GDXJ storlek.6 kommentarer:

 1. Bevakar/investerar du uteslutande i juniorerna eller bevakar du även de större bolagen (exempelvis de som ingår i HUI)?
  Inte samma uppsida i dessa, men risken förmodligen lägre.

  Lär mig massa av att plöja din sida och länkar, tack för det.

  //G

  SvaraRadera
 2. Nej jag bevakar i högsta grad även HUI aktier. Men ska jag vara helt ärlig, jag kommer aldrig ha tid att skriva om allt jag bevakar och läser och inte heller ha tid att läsa allt jag skulle vilja läsa...

  Vi är en familj om 5 och inte minst i börstuffa tider så har även vi mycket planerande och funderingar att göra som stjäl tid. T.ex är reglerna för ROT avdrag mycket mer intressanta att studera än förra sommaren inför husköp i Sverige :-)

  Att sätta fart på bloggen tar tid men även jag själv har blivit överraskad över vilket användbart verktyg den blivit. Just det här med "portalfunktionen" och uppdateringarna gör att man får allt samlat vilket ger bättre överblick och besparing av tid.

  SvaraRadera
 3. Det jag frågar migsjälv just nu är om jag ska äga aktier överhuvutaget innan åtminstone Grekland har haft sitt nyval. Är ganska fullinvesterad på aktiekontot, men jag tycker risken för en Lehman-krasch 2.0 nu är uppenbar. Om Grekland lämnar EUR och om ECB inte köpt upp alla Greklands statspapper så kommer vi få uppleva allt en gång till, dvs alla undrar vem som sitter på de papper som grekerna defaultar på och marknaderna fryser totalt i väntan på besked. Kanske faller en del större banker som ett resultat och spär på det hela. Och med tanke på allt politikerna gör så blir det väl too little too late igen, med skillnaden att nu är redan räntan noll procent.

  Jag antar att vi kan få se en fortsatt inprisning av detta skräckscenario framöver, dvs TSXV fortsatt ned mot bottennivåer. I slutändan blir aktieägande de kommande veckorna en gissning i hur Grekland röstar, vilket inte är hur man vill investera. Att sälja på dessa nivåer lockar inte heller, och vad händer efter en ev krasch, blir det ett V som 08 eller får vi ett L. Kom också ihåg hur hui steg upp långt innan övriga index hösten 08.

  Kommentarer?

  /Fredrik L

  SvaraRadera
 4. Jag hittade lite intervjuer om/från New York Hard Asset om Aurcana. Borde vara av intresse.

  http://silferminken.blogspot.com.es/2012/05/aurcana.html

  SvaraRadera
 5. Fredrik,
  Jag läser ju också mycket om Europas och för den delen de andra stora ländernas ekonomiska bekymmer. Ett stort problem jag upplever är att ekonomiska bedömningar alltmer handlar om att försöka gissa vad politiker och centralbanker ska hitta på i närtid. Vi har fått ett samhälle där dessa två krafter har alldeles för stor roll. Jag har adderat Richard Duncan i bloggrullen och tycker hans tankar är väldigt intressanta. Detta här var ju en av mina absoluta mp3 favoriter: http://www.financialsensenewshour.com/broadcast/fsn2012-0404-1.mp3

  SvaraRadera
 6. GDX nu över både EMA(8) och (16), ser bra ut TA-mässigt. Vi kan ha satt botten förra veckan, volymen var dessutom rejäl vilket är ett bra tecken.
  Men vi är fortfarande utlämnade åt politiker och centralbanker i våra placeringar, vilket inte är ett drömscenario.

  /Fredrik L

  SvaraRadera