fredag 11 maj 2012

Vad händer i Sydamerika efter Chavez?

Mycket tyder på att Chavez är döende i cancer. Under hans ledning så har Venezuela kraschat hårt i ett misslyckat vänsterprojekt och vad jag förstår så har det bl.a lett till hög kriminalitet och allmänt förfall. Det enda som hållit Socialismen kvar vid makten har varit rekordhöga oljepriser att muta breda väljargrupper med.

Jag själv kan den här delen av världen alldeles för dåligt. Jag vet att Russoro är en potentiell vinnare om socialisterna tvingas lämna och återuppbyggnad kan starta igen men jag är inte säker på att det är en lämplig "biljett" för min riskprofil. Jag vore lite mer lockad av ett stabilt bolag, typ min riskprofil men som även har idag värdelös men potentiellt värdefulla claims i de idag socialistiska staterna med Venezuela i spetsen.

Vad som vore intressant är funderingar om hur länder som Ecuador och Bolivia kan tänkas påverkas om själva centrat för katastrofen antingen blir av-socialiserat eller kanske tyvärr lika troligt, förfaller in i anarki, brottslighet och kaos. Om ni har synpunkter på det eller framöver stöter på intressanta artiklar så lägg gärna in dom i kommentarsfälten här eller möjligen i kommande bloggar.

Olja för den delen är också intressant.

1 kommentar:

  1. Harvest Natural Resources kan vara bra att läsa på om, noterat i NY. Bedriver en fungerande oljeproduktion i Venezuela idag. Man ser snabbt att Venezuela rabatten är väl tilltagen, vad hade inte 7 miljarder fat oil in place, delvis utbyggt varit värt i, säg grannlandet colombia? /Quartz Reef

    http://www.harvestnr.com/

    SvaraRadera