torsdag 31 maj 2012

Insiderförsäljningen i B2Gold

Vill passa på att nämna att de 250+250+500k försäljning aktier på tre nyckelpersoner var tillräckligt för att jag ska sänka min exponering till förmån för ökad cash. I övrigt på insiderfronten: Köpen jag ser i Allana från en huvudägare bidrar till att jag känner mig bekväm med den och försäljningen från en stor insider men också små köp från honom & andra i AUN gör att jag är neutral men bevakande där.

5 kommentarer:

 1. Jag har tittat en del på B2Gold, men kändes inte lika roligt att eventuellt gå in nu.
  Håller på att läsa in mig på Scorpio Gold, något du tittat närmare på?

  /G

  SvaraRadera
 2. Mycket handlar ju om pris för mig, vi har haft B2Gold 10% lägre för inte så länge sedan så det är väl den nivån jag kommer försöka öka igen om chans ges. Om Scorpio Gold så har jag ju mailat ut externa analyser på den men jag har inte fördjupat mig. En sak jag har i bakhuvudet är att jag har för mig att Scorpio Mining äger aktier i den som det finns risk kommer ut i marknaden. Jag borde titta på bolaget, har dock mycket privat nu med uppkommande resa från Thailand till Ungern om några veckor och därifrån så småningom till Sverige. Skoj är att nu inte bara Wizzair flyger på Budapest från svenska storstäderna utan även Ryanair. Enkelresa var typ 500 spänn för oss alla fem... sjukt.

  SvaraRadera
 3. Vad är det som drar ned Aurcana nu? Allmänna pm klimatet eller något annat?
  Shafter invigs väl imorgon så trycket upp borde väl vara stort nu kan man tycka. Något jag har missat.

  Jens

  SvaraRadera
 4. Säljer resterande B2Gold (gillar inte alls massiva insiderförsäljningar och aktien är stark), ökat i AuRico.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt, tidigare i år var det en hel del insiderförsäljning i Fortuna som jag ej agerade på, trots att jag visste att ledningen var njugga till att kommentera. I samband med Q1-rapporten någon/några månader senare föll aktien mycket kraftigt pga försämrade marginaler. En slump? Jag är cynisk och tror inte det. Sen har jag alltid tyckt att BTO är ganska fullvärderad för ett bolag i Nicaragua som ej kommer upp i 200k om året. De kan sina grejer men det känns som man betalar (dyrt?) för den explorecouppsida som finns onekligen finns i bolaget. Under 3 CAD och jag blir mer sugen.

   /Fredrik

   Radera