lördag 7 april 2012

Värdefulla videos geologi och gruvbolag

Långhelger är ju utmärkta för att förkovra sig. Jag låter bli att kopiera in dessa videos från Youtube utan länkar istället er direkt till hemsidan som har bästa kvalité på serien. Jag kommer även lägga den permanent bland länkar ovan.

För att vårt samhälle ska fungera och utvecklas, för att välstånd ska skapas så behövs det metaller och råvaror. När man ser en serie som denna är det svårt att inte imponeras av dessa duktiga hårt arbetande människor. Sen finns det den andra typen av människor "i branschen" dom som arbetar i NGO´s som "Oxfam", "Naturskyddsföreningen" och "Greenpeace". Dom skapar inget välstånd. Jag tycker man ska tänka sig noga för innan man väljer att lägga sina surt förvärvade slantar på destruktiva miljökarriärister som reser jorden runt för pengarna med enda syfte att stoppa saker som skapar välstånd.

NGO´s är också extremt hycklande som jag ser det. Dom använder också alla "coola" rare earth produkter som Iphones, flatscreen eller för den delen åker tåg, flyg och bil. För mig är dom hycklande karriärister.

Jag vet att det är hårda kontroversiella ord och visst finns det exempel där miljöorganisationer gör nytta, ibland.... Men fundera lite över om ni på allvar tror att de professionella kanadensiska och australiensiska gruvbolagen generellt är ansvarslösa miljöbovar och hur det kommer sig att NGO´s nästan alltid har gemensamt intresse med de extremt miljöförstörande och väldigt arbetsmiljöfarliga "small scale miners". Jag ser gång på gång hur "miljöorganisationerna" i praktiken försvarar vad som i praktiken är slavarbete med lokala småskurkar som använder barnarbetskraft. Hur ofta ser du en NGO bekämpa mördarband som tjänar grova pengar på illegal gruvdrift i Peru? Hur ofta ser du dom bekämpa de kanadensiska bolagen som producerar ansvarsfullt?

Att bekämpa "den globala kapitalismen" verkar dock sälja bättre och stämmer väl bättre med dessa människors ideologi. Dvs, fundera över vilken sida ni står på om ni inte gjort det tidigare.

När jag ändå jobbar så hårt med att "reta upp" folk. Varför då inte också dra ett elakt aktuellt skämt jag snubblade på.. :-)

Angela Merkel arrives at Passport Control at Athens airport.

"Nationality?" asks the immigration officer.

"German," she replies.

"Occupation?"

"No, just here for a few days."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar