söndag 21 november 2010

Orvana Minerals, full fart på flera fronter

Det som var mest slående när vi besökte Orvana i norra Spanien var det bemötande vi fick i egenskap av Orvana´s gäster (vi betalade flygbiljetterna själva...). Den värme man kände i byn och bland spanska anställda.

Det jag vill förmedla är känslan av att vi är med och bygger något som skapar glädje och arbete i en tid av trista akronymer som PIIGS som illustrerar motsatsen, att folk får det allt svårare.

Orvana Minerals management är oerhört duktiga.. det är kanske det marknaden missat mest. Vi pratar om folk framgångsrika människor som skapat gruvor och välstånd i över 10 år (i Orvana och dessförinnan i andra bolag). Det som förändrats är kanske just att dessa duktiga individer idag är mer välkomna än någonsin... Inget ont som inte har något gott med sig med andra ord...

Orvana har ju som vi på O B R försökt beskriva två kanonprojekt i Spanska EVBC och skiftet av gruva till UMZ (övre mineraliserade zonen där man tidigare brutit LMZ i 10 mycket lönsamma år (underjordsbrytning under kommande dagbrottet).

När vi tittar på dessa två Guld-Koppar-Silver projekt så ser vi ju en guldproducent med som i minst 10 år kommer kunna leverera runt 1 C$/aktie i vinst/aktie från och med våren 2011 (på årsbasis) då de två gruvorna startar upp. Guldbolag i denna storlek med P/E under 10 finns inte... och här pratar vi om ca 3 om allt löper som det skall. Det finns däremot gott om bolag med P/E 20 och 30... så ni förstår uppsidan vid dagens aktiekurs på 3,16 C$ och ni förstår varför jag ökat rätt rejält även på kurser över 3 dollar.

Poängen med detta blogginlägget är att det finns ett tredje projekt i pipeline och med stor förtjusning ser vi hur detta Koppar-Silver projekt välkomnas i Michigan USA på liknande sätt som i norra Spanien... och vi ser hur management har kapacitet att driva detta framåt på ett absolut imponerande sätt. Länken här ger er presentationsmaterialet på detta tredje bonus projekt som från och med våren 2011 när ansökan om produktionstillstånden lämnas in på allvar kommer börja addera värde och ytterligare riskspridning till favoritbolaget: http://www.orvana.com/investors/pdf/2010-copperwood.pdf

Ytterligare en länk som illustrerar Copperwood:

Gruvprojekt eller för den delen industriellt företagande i USA kommer aldrig vara helt okontroversiellt vilket är orsaken till att undertecknad inte är speciellt positiv till landets framtid, men googlande på internet och rapporterna om två proppfulla informationsmöten (om Copperwood och byggstart 2012) om vardera 120 mycket positiva deltagare visar att det kanske trots allt finns hopp för att USA återigen kan skapa välstånd och arbetstillfällen och därmed resa sig.

Michigan som stat har beviljat gruvdrift nyligen och Orvana USA verkar mycket populära lokalt. En utmärkt start och ytterligare bevis på att Orvana är väldigt duktiga på att välja sina projekt skulle jag vilja säga. Copperwood ser ut att bli en mycket lönsam gruva med helårsdrift från 2014.

Avslutningsvis lite teknisk analys på Orvana aktien. Jag själv är inte så duktig på detta men erkänner dess betydelse så jag är tacksam mot Scoris för hjälpen:

När jag tittar på bolaget utifrån förväntade vinster under kommande våren 2011 så ser jag ju stadigt stigande kurs. Teknisk analys bekräftar ju i princip att fortsatt uppvärdering inte har några större "tekniska hinder" i närtid och att vi ligger i en mycket gynnsam trend. Som "fundamentalist" så hade det ju ändå inte ändrat min uppfattning om så varit fallet när jag ser så här bra "Risk vs Reward" men det skadar ju inte att ha TA med sig...

Våren blir väldigt spännande och förhoppningsvis tiden då fler än svenskar upptäcker vårt Orvana Minerals.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar