söndag 17 januari 2010

En otålig flygare


Jag gör inte anspråk på att kunna så mycket om TA. Följande är framtaget av http://scoris.blogspot.com/.
Men jag noterar att vi nu gör tredje försöket på 1,9 nivån och att RSI är på mycket moderata nivåer när vi inleder den attacken dvs när om 1,9 knäcks med volym så borde vi ha en rätt bra period med rejäl uppgång innan vi når överköpta nivåer.
Vad jag säger är alltså att det ser ut som ett dåligt drag att sälja aktier på 1,95 kommande vecka när/om vi precis bryter genom ett motstånd som lär bli nytt starkt stöd i framtiden. På längre sikt påminner jag om min fundamentala analys som finns länkad längre ner i bloggen med målkurs 5,35 A$ innan årets slut. En mycket rimlig målkurs i mitt tycke.
Ny information är ur mer fundamentalt perspektiv är:
1. Större analytiker resa planeras till Nya Zealand under mars-april och då senast lär nya högre målkurser baserat på Discounted Cash Flow med sedvanlig tyngd för de första två åren, dvs nu 2010 och 2011 (se tidigare inlägg).
2. Min prognos är en modest vinst på sista raden för Q4. Jag beräknar att bolaget pga stigande guldpris mellan Q3 och Q4 kommer addera 6 musd i pappersförlust (net resultat där inleverans av hedgar under Q4 ökar vinsten med 17 musd men guldprisuppgången ger negativ effekt på kvarvarande 4 kvartals hedgar om 23 musd enligt mark to market). Totalt kommer därefter pappersskulder enligt mark to market vara 90 musd inför sista 4 kvartalen med hedgar.
DET VI SÄKERT VET INFÖR 2010 ÄR DÄRFÖR FÖLJANDE: 90 MUSD KOMMER FÖRSVINNA FRÅN SKULDSIDAN SAMT DYKA UPP SOM (PAPPERS)VINST NÄR MAN SLUTLEVERERAR HEDGARNA.
90 MUSD + NET INCOME AFTER TAX PÅ 18 = 118 MUSD PÅ SISTA RADEN.
DETTA INNEBÄR ATT PÅ SISTA RADEN KOMMER OCEANAGOLD VISA UPP P/E 2,5 - 3 UNDER 2010...
Man kan invända att det är pappersvinst, återskrivning av tidigare pappersförluster. Till den invändningen skulle jag vilja ge två svar:
1. Helt rätt men de flesta fattar inte skillnaden.
2. Dom som ändå hajar till och efter lite läsande fattar skillnaden kommer snabbt upptäcka att bolaget kommer kunna upprätthålla 2010 års vinster under 2011 men då med mer reella vinster när man går från att få 800 usd/ounce snitt pga hedgar till att få 1100 usd guld eller högre som jag tror på.
Våga tro på vår vackra fjäril... målkursen är inte aggressivt satt när man tittar på bolag som New Gold, Semafo, Minefinders...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar