söndag 16 augusti 2009

Aktuella analyser

Lite att läsa i väntan på de egenproducerade bolagsgenomgångarna inom främst guldsektorn som jag planerar göra kommande halvår. Det kommer då mer eller mindre bli heltidssysselsättning med början om någon vecka.

Erfarenheten är glasklar, ju mer tid man lägger ju fler undervärderade bolag hittar man. Bolagen är så många till antalet och förändras ständigt med nya borresultat, produktionsrapporter etc att min erfarenhet är att marknaden kortsiktigt är allt annat än perfekt och det finns utmärkta möjligheter att tjäna pengar. Detta gäller speciellt bolag som förändrats under "semestertider".

Mitt tyngsta innehav idag är Avion Gold corp. Värt att veta när det gäller den aktien är att den har lidit av ett mycket kraftigt "överutbud" av aktier från en olycklig PP som bestämdes mitt under brinnande kris i höstas. 10 tals miljoner aktier och warranter för en spottstyver som vi senaste månaderna betat av från.Utöver svenskar så tycks det vara Sprott fonder och den stora kanadensiska mäklaren Canaccord som gjort mycket av köpen. Reken nedan är Canaccords genomgång av bolaget. De senaste 6 börsdagarna har 9 miljoner aktier omsatts vilket får anses väldigt bra mitt i augusti. Man ser också hur flera av de mer frekventa mäklarhusen på säljsidan i princip tycks ha försvunnit och förhoppningsvis avslutat sina uppdrag.

Under kommande vecka startas presentationer av bolaget för Canaccords kunder. Under tidig höst kommer även andra mäklarfirmor komma ut med positiva analyser enligt den information jag har. Detta är viktigt då bolaget enligt de flesta tänkbara parametrar är väldigt undervärderat jämfört med liknande bolag. Något som enklast avhjälps genom att fler blir medvetna om bolagets utveckling under senvår och sommar.

Petrominerales

http://www.baystreet.ca/articles/research_reports/jennings_capital/PMG08102009CorcelProductionFallsBelowExpectations.pdf

Petrobank

http://www.haywood.com/pdffiles/PBGAug142009.pdf

Minefinders

http://www.baystreet.ca/articles/research_reports/jennings_capital/MFL07092009ProductionPickingupatDelores.pdf


Avion Gold

http://www.filedropper.com/avioncanaccord0721

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar